Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Sundhedsstyrelsen sylter anmodning om SMA-screeningsprogram

Dansk Pædiatrisk Selskab anmodede for et år siden Sundhedsstyrelsen om at igangsætte et screeningsprogram for Spinal Muskelatrofi for nyfødte. Men Sundhedsstyrelsen har endnu ikke reageret på indstillingen. 

Sundhedsstyrelsen: Screeningsprogrammer tager år at indføre

Covid-19 og generelt lange behandlingstider for nye kandidater til nationale screeningsprogrammer er forklaringen på, at Sundhedsstyrelsen endnu ikke har behandlet et forslag fra Dansk Pædiatrisk Selskab om at indføre screening af nyfødte for alvorlige former for 5q Spinal Muskelatrofi (SMA).

Medicinrådet udsætter vurdering af Zolgensmas behandlingsværdi

Medicinrådet udsatte onsdag, vurderingen af behandlingsværdien af det nye og rekorddyre lægemiddel Zolgensma (onasemnogene abeparvovec) til behandling af spinal muskel atrofi, fordi der på dagsordenen var sat for kort tid af til drøftelserne.

Overlæge: Zolgensmas store fordel er også præparatets ulempe

Fordelen ved genterapien Zolgensma i forhold til det konkurrerende middel Spinraza er, at det er en engangsbehandling - men det er samtidigt også behandlingens store ulempe, fortæller overlæge Peter Born ved BørneUngeklinikken på Rigshospitalet. 

Evrysdi godkendt i EU

Europa-Kommissionen har godkendt Evrysdi (risdiplam) til behandling af 5q spinal muskelatrofi (SMA) hos patienter helt ned til to måneder med en klinisk diagnose af SMA Type 1, Type 2 eller Type 3 eller med en til fire SMN2-kopier.

Evrysdi får positiv vurdering af CHMP

EMAs komite for vurdering af medicin til mennesker (CHMP) anbefaler en godkendelse af Evrysdi (risdiplam), som er den første orale behandling til SMA-patienter.

  • 1
  • 2