Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Blodpropper sandsynlig følge af COVID-19

I USA rapporterer man om et antal patienter – også unge og raske – som udvikler blodpropper som følge af infektion med COVID-19. I Danmark har man ikke observeret samme tendens - men lægerne mener, at det er sandsynligt, at blodpropper kan være en følge af COVID-19.

Dansk forsker finder ny sphinkter i hjernens blodkar

En dansk neurologisk forsker har påvist eksistensen af en ny sphinkter – en særlig slags klemmemusklel i hjernens blodforsyning. Opdagelsen ændrer forståelsen af kredsløbet og kan medføre ny viden om migræne, demens, Alzheimers og forhøjet blodtryk.

EAN med nye guidelines for mennesker med demens

Mennesker med demens bør systematisk komme til planlagte lægekontroller, blandt andet for monitorering og behandling af vaskulær komorbiditet. Det fastslår European Academy of Neurology (EAN) i et nyt sæt retningslinjer, som er udarbejdet af en arbejdsgruppe under dansk ledelse. 

Intensivlæger advarer nu: Måske er COVID-19 ikke kun en lungesygdom

Danske og udenlandske intensivlæger advarer nu mod den ensidige forståelse af COVID-19 som en lungesygdom, fordi de ikke mener, at det i tilstrækkeligt omfang forklarer, hvorfor så mange patienter får blodpropper i hjerne, hjerte, nyrer, lunger og arme og ben.