Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Firmaer kan få certifikat som migrænevenlige arbejdspladser

Virksomheder kan nu blive akkrediterede hos EMHA, European Migraine and Headache Alliance, som særligt uddannede migrænevenlige arbejdsgivere, hvis de foretager eventuelle nødvendige forandringer på arbejdspladsen, som gør livet lettere for ansatte med migræne.

ALS-startpakker rykker tættere på virkeliggørelse

Det første skridt mod en ALS-startpakke er nu taget, hvor Muskelsvindfonden og Socialministeriet er mødtes for første gang for at drøfte, hvordan et pakketilbud skal se ud til personer med ALS.

Pårørende dumper demensplanen 2025

Tiden er løbet fra den nationale demenshandlingsplan, som Folketinget vedtog i 2016 og som løber frem til 2025, mener de pårørende i en undersøgelse, som kommunikationsbureauet Advice netop har offentliggjort.

Kvindes død associeres med Aduhelm

I denne uge har Biogen bekræftet, at virksomheden nu efterforsker døden af ​​en 75-årig patient, der potentielt er forbundet med virksomhedens nye Alzheimerslægemiddel, Aduhelm (aducanumab), som FDA kontroversielt blåstemplede ved at give en såkaldt accelereret godkendelse.

Mindre børn med SMA får nu ny standardbehandling

Medicinrådet anbefaler lægemidlet Evrysdi (risdiplam) som standardbehandling til alle børn op til og med fem år med den alvorlige muskelsvindsygdom SMA 1, 2 eller 3.

AstraZeneca dropper fase III-studie af C5-hæmmer mod ALS

Ravulizumab (Ultomiris) har ingen effekt på ALS, og derfor droppes fase III-studiet af præparatet med det samme, lyder det fra medicinalfirmaet AstraZeneca. Studiets danske primær forsker, Mia Bisgaard Heintzelmann, fra Aarhus Universitetshospital er skuffet.