Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Stroke øger risiko for epilepsi – selv efter adskillige år

EAN: Stroke udgør en væsentlig årsag til epilepsi, og flere end halvdelen af alle ​​epilepsier, der forekommer efter 60 år er forårsaget af et stroke. Dertil kommer, at jo mere alvorligt et stroke patienten får, jo større er risikoen for at udvikle epilepsi.

Dansk udviklet stroke-score kan spare tid og redde liv

På Aarhus Universitetshospital har man udviklet og benytter den præhospitale symptom-score PreSS. Med den er man allerede i ambulancen i stand til at afgøre, om der er tale om et stroke – og hvor alvorligt det i givet fald er. Minutter kan nemlig være altafgørende for patientens udkomme.

Fortsat uklarhed om bedste behandling af carotis dissektion

Der er brug for mere forskning i behandling af carotis dissektion, erklærer overlæge og professor, Hanne Christensen, som netop har publiceret et studie om magnyl overfor vitamin K-antagonister, som ikke har afklaret, hvilken antitrombotisk behandling, der er bedst.

Hjerneskade øger markant risikoen for slagtilfælde

Risikoen for at få et slagtilfælde efter at have fået traumatisk hjerneskade (TBI) er markant højere i de efterfølgende fem år og især i de første fire måneder, viser en ny systematisk gennemgang ledet af et hold ved University of Birmingham.

  • 1
  • 2