Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

- først med nyheder om medicin

Enspryng godkendt af FDA mod NMOSD

Enspryng (satralizumab-mwge) er blevet godkendt af FDA som den første og eneste subkutane behandling for voksne, der lever med anti-aquaporin-4 (AQP4) antistofpositiv NMOSD (Neuromyelitis optica spektrum sygdom).

Vil undersøge om Spinraza kan styrke genterapeutisk behandling

Medicinalfirmaet Biogen vil undersøge Spinrazas (nusinersen) effekt på spædbørn og børn med spinal muskelatrofi (SMA), som stadig har uopfyldte kliniske behov efter behandling med genterapien Zolgensma. Overlæge Peter Born kalder undersøgelsen for en rigtig god ide.

Satralizumab er effektivt og sikkert for unge med NMOSD

EAN: Samlede resultater fra to fase III-open-label forlængelsesstudier viser, at satralizumab er godt tolereret som enten monoterapi eller i kombination med baseline immunundertrykkende terapi hos både unge og voksne med lidelsen neuromyelitis optica spectrum disorder (NMOSD).

OCT kan spore asymptomatisk ON hos tidlige CIS-patienter

EAN: Asymptomatisk ON-læsioner er lige så almindelige som symptomatiske hos patienter i de tidligste stadier af CIS, viser en undersøgelse fra Frankrig, hvor forskerne også har fundet en måde at identificere de asymptomatiske læsioner. 

Medicinrådet tager Spinraza op igen - igen

Nye data og sympati med patienterne får Medicinrådet til at tage lægemidlet Spinraza (nusinersen) til behandling af spinal muskelatrofi (SMA) op til fornyet behandling. Det sker på trods af en udbredt opfattelse i rådet af, at Biogen har forsømt at producere data, fortæller patientrepræsentant i Medicinrådet Leif Vestergaard Pedersen.

  • 1
  • 2