Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Roche-middel anbefalet mod NMOSD

Enspryng (satralizumab) fra Roche er blevet anbefalet af EUs komite for humane lægemidler, CHMP, til EU-godkendelse for voksne og unge med neuromyelitis optica spektrumforstyrrelse (NMOSD).

Neurofilament er potentiel biomarkør for behandlingsrespons ved SMA

AAN: SMA-patienter med et forhøjet niveau af neurofilament pNF-H ved baseline kan forventes, at have bedre motoriske funktioner efter behandling med Spinraza (nusinersen) samt at pNF-H niveauet potentielt kan fungere som markør for behandlingsrespons, viser nye langtidsresultater.

Medicinrådet godkender medicin til listepris på 14 mio. kroner

Medicinrådet har accepteret prisaftalen om genterapien Zolgensma (onasemnogene abeparvovec) til behandling af spinal muskelatrofi (SMA), og behandlingen anbefales nu ligesom Spinraza (nusinersen) til spædbørn med SMA.

Genterapi mod SMA er den største succeshistorie i nyere tid

AAN: Genterapi har været beskyldt for at være en oversolgt og alt for dyr teknologi med adskillige risici – men det er også en teknologi, som kan medføre enorme fremskridt for eksempelvis børn med SMA, fastslår en international ekspert.

Øget overlevelse fortsætter ved langtidsbehandling med Evrysdi

AAN: Evrysdi (risadiplam) har fortsat effekt på overlevelse og motoriske færdigheder hos spædbørn med spinal muskelatrofi (SMA type-1) i behandling med Evrysdi (risdiplam) efter to år, viser resultater fra FIREFISH-studiet.

Sundhedsstyrelsen sylter anmodning om SMA-screeningsprogram

Dansk Pædiatrisk Selskab anmodede for et år siden Sundhedsstyrelsen om at igangsætte et screeningsprogram for Spinal Muskelatrofi for nyfødte. Men Sundhedsstyrelsen har endnu ikke reageret på indstillingen.