Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Pårørende dumper demensplanen 2025

Tiden er løbet fra den nationale demenshandlingsplan, som Folketinget vedtog i 2016 og som løber frem til 2025, mener de pårørende i en undersøgelse, som kommunikationsbureauet Advice netop har offentliggjort.

Professor: Det haster med en ny plan for demens

Sundhedsvæsenet er ikke gearet til fremtidens demensbyrde, mener en række organisationer og virksomheder, som er gået sammen om at kræve en ny og mere ambitiøs national handlingsplan end den nuværende nationale demenshandlingsplan 2025. 

Trafikstøj øger risikoen for demens betydeligt

Data fra to millioner danskere dokumenterer for første gang i verden, at der er sammenhæng mellem trafikstøj og udvikling af demens. Risikoen for at udvikle demens er markant højere, hvis man over en længere periode udsættes for støj.

Det glymfatiske system binder søvnmangel og demens sammen

Under søvnen sørger det glymfatiske system for at spule hjernen ren for affaldsstoffer som tau og amyloid-β, der ellers kan føre til demens og Parkinsons sygdom. Den vigtige rensning af hjernen kan ikke foregå i vågen tilstand, og derfor skal læger have mere fokus på søvn.

Genindlæggelser på grund af infektion tager hårdt på demente

EAN: Mange demente genindlægges, og det sker især på grund af infektioner. Der er behov for bedre forebyggelse og behandling af infektioner hos personer med demens, og desuden bør der sikres en mere vellykket overgang fra hospitalet til kommunerne, mener danske forskere.