”Vi opruster, fordi vi vil tilbyde meget mere ambulant behandling og hjemmetræning," siger Stine Louise Eising.
Privat udbyder af neurorehabilitering udvider
Den private udbyder af neurorehabililtering Forenede Care Neuro udvider og vil ansætte ti nye medarbejdere – inklusiv en neurolog –for at styrke behandlingen af borgere med erhvervet hjerneskade.
Forenede Care Neuro, der driver neurorehabiliteringscenteret Ringstedhave på Midtsjælland, oplever stigende efterspørgsel på specialiseret rehabilitering og vil i løbet af foråret 2023 ansætte ti nye medarbejdere. Virksomheden søger blandt andet en neurolog, en socialrådgiver samt fysio- og ergoterapeuter. I forvejen arbejder 90 ansatte med specialiserede behandlingsforløb på stedet, men Ringstedhave oplever et fortsat stigende behov hos både kommuner og borgere, fortæller administrerende direktør Stine Louise Eising for Forenede Care A/S.
”Vi opruster, fordi vi vil tilbyde meget mere ambulant behandling og hjemmetræning, og når vi også ansætter en neurolog skyldes det, at vi modtager borgere fra hele landet og gerne vil styrke samarbejdet med de praktiserende læger, så det bliver lettere at drøfte for eksempel medicinændringer og i det hele taget varetage de lægefaglige interesser for borgerne og styrke samarbejdet set fra personalets side," siger hun.
Ifølge Stine Louise Eising er det et mål at hjælpe det offentlige med at tage borgeren hurtigere hjem fra hospitalet.
"Og med en neurolog ansat kan vi langt hurtigere modtage patienter, så de hurtigst muligt kan starte på deres træning, og hospitalet kan frigive plads til nye patienter,” siger hun.
Et tæt interdisciplinært samarbejde nødvendigt
I de fem år Ringstedhave har eksisteret som rehabiliteringstilbud har centeret ifølge Stine Louise Eising langt overvejende haft patienter, der var visiteret af kommunerne, og kun ganske få har selv betalt for behandlingen. Tallene afspejler ifølge Stine Louise Eising, at de især små kommuner ikke har forudsætningerne for at tilbyde specialiseret behandling.
”Sundhedsstyrelsen kommer med anbefalinger til neurorehabilitering i kommunerne, men stiller desværre ikke krav om, hvornår kan man sige, at man leverer en specialiseret rehabilitering. Vi har en del henvendelser, og det er også derfor, vi vil gøre mere ud at lave genoptræning, hvor borgerne får et klippekort til os og kan komme og træne, eller vi kan komme hjem til dem, uanset om det er kommunale henvisninger, private og forsikringsbetalere. Nogle oplever de bliver sluppet for tidligt og vil gerne have mere træning på specialiseret niveau. Vi vil sikre en ensartet høj kvalitet og lige sundhed for alle, som regeringen lægger op til. At tage nogle af de specialiserede opgaver fra kommunerne og hospitaler og ud til private leverandører, så alle får lige mulighed for at få høj kvalitet. Uanset postnummer,” siger hun.