Emgallity er ikke bedre mod periodisk migræne end Vydura
Tabletbehandlingen Vydura opnår 50 procents reduktion i migrænedage hos lige så mange patienter som injektionsbehandlingen Emgality, viser det første head to head studie af CGRP-antistofbehandlinger.
Resultatet er opnået i et systematisk, dobbeltblindet, dobbelt-dummy studie, hvor i alt 580 patienter med periodisk migræne var randomiseret en til en til enten Vydura (rimegepant) eller Emgality (galcanezumab), uden at der samtidig er dukket nye sikkerhedsrisici op.
Andelen af deltagere, der opnåede 50 procents reduktion i antallet af migræne dage i løbet af de tre måneder, studiet foregik, var henholdsvis 62 procent og 61 procent i de to behandlingsgrupper, og dermed har behandlingerne i dette studie vist sig lige gode i forhold til det primære endemål.
Studiet var sat op med en power på mellem 71% til 85% med en effect size på 0.10 til 0.12 og en ensidig p-værdi på 0.025 for at vise at Emgality var superior i forhold til Vydura. Det var den ikke, men studiet giver heller ikke grundlag for at konkludere, at behandlingerne er ligeværdige.
Frysetørret tablet
Forskerne bag studiet, der er finansieret af Eli Lilly, som producerer Emgality, har ikke være i stand til at konkludere på studiets sekundære endemål, som er den gennemsnitlige forandring fra baseline i forhold til antal migrænedage med hovedpine per måned i hele studieperioden og efter en, to og tre måneder, forandring i akut medicinsk behandling i forbindelse med migrænedage med hovedpine, samt forandring i migrænespecifik livskvalitet efter tre måneder og henholdsvis 75 og 100 procents reduktion i månedlige migrænedage.
Tabletbehandlingen Vydura er i Danmark godkendt til akut behandling af migræne med eller uden aura hos voksne og til forebyggende behandling af episodisk migræne hos voksne, og kan som den eneste CGRP-behandling ordineres til dette formål i almen praksis. Behandlingen fås i form af en frysetørret tablet, der tages hver anden dag, og ikke mere end 8 dage per måned.
Tabletterne fås til en pris af knap 200 kroner per tablet, og som forebyggende behandling er de netop blevet tilkendt klausuleret tilskud.
Emgality er godkendt men på grund af prisen ikke anbefalet til behandling af episodisk migræne i Danmark.
Studiet er netop publiceret i tidsskriftet Neurology and Therapy